Fietsen in Geel

We willen dat het mobiliteitsbeleid in Geel verder gaat dan nadenken over een circulatieplan voor de auto. Het moet gaan over een visie over hoe we onze stad kunnen opwaarderen en leefbaar houden. Op dit moment is er in het mobiliteitsbeleid weinig tot geen aandacht voor de fietser. Daar willen we absoluut verandering in brengen. 

Fietsers zijn goed voor de omzet
Investeren in fietsen is investeren in de lokale economie. Uit onderzoek blijkt dat fietsers weliswaar per bezoek minder besteden. Daartegenover staat echter dat ze vaker komen winkelen dan automobilisten en uiteindelijk spenderen ze per tijdsperiode (bv. per maand) meer dan shoppers die met de wagen komen. Fietsers zijn dus goed voor de portemonnee van de handelaars. Lees hier meer over het onderzoek of bekijk het onderzoek in detail.

Veilig fietsen
We moeten niet alleen fietsen promoten, we moeten er ook voor zorgen dat Gelenaars veilig kunnen fietsen. Uit recente ongevallencijfers blijkt dat nagenoeg 20% van alle verkeerslachtoffers in Vlaanderen fietsers zijn, en dat terwijl fietsers maar een dikke drie procent van het totaal aantal afgelegde kilometer voor hun rekening nemen. In Geel is er maar weinig infrastructuur die echt rekening houdt met fietsers.

In dit dossier lees je wat Groen in Geel wil realiseren, zowel op het vlak van woon-schoolverkeer als fietsen in en naar het centrum. Via onderstaande links kom je alles te weten.